Pagina's

zondag 14 augustus 2011

Göteborg - 11 t/m 14 augustus

Na een verregende dag in Stockholm, zetten we donderdag 11 augustus koers naar de laatste halte van onze Bottenvikentour: Göteborg. Onderweg vinden we weer een prachtige stopplaats voor onze gebruikelijke lunch en koffiepauze. Een rustig plekje aan een meer met een steiger en zelfs duikplanken. Yuri kan niet wachten en dondert de steiger over recht naar de duikplank ... en gaat als een stevige bom het koude water in. De rest gaat er uiteraard direct achteraan.
We genieten nog een uurtje van de zon en daarna gaan we rechtstreeks door naar Göteborg, waar we rond 18u aankomen. In Göteborg blijven we het hele weekend. Vrijdag staat een Volvodag op het programma geörganiseerd door VROM. Wij staan veel te vroeg op (blijkt achteraf) en staan al om 8u15 op het Volvo terrein terwijl we daar eigenlijk maar om 10u15 moesten zijn. Gelukkig mogen we direct met groep B mee naar het testcircuit waar we 23 splinternieuwe Volvo's mogen uittesten. Ik heb al snel mijn favoriet gevonden: de V70 T6. Zalige bak ... 304 pk ... pure power!

De Volvo V70 T6 ... 304 pk
Na de testritten staat VROM die dag voor ons voor Vlug RechtsOmkeer Maken. We ontsnappen en keren terug naar het hotel waar we weer onze nest in duiken en nog 2 uurtjes maffen. In de namiddag gaan we te voet de stad verkennen. 's Avonds horen we dat Rob & Gijs die dag bijna van het testcircuit zijn gestuurd omdat ze toch net iets te hard (130 km/u) door de bochten gingen waar je eigenlijk maar 70 mocht. Die Volvo vent stond blijkbaar al zo heet als de banden van hun auto. :-)

Zaterdag brengen we een bezoek aan het Volvo Museum. Valt beter mee dan verwacht. Nog vrij groot en best de moeite waard. Zondagochtend nog even naar de VROM-beurs, maar die valt dan weer wat tegen.
Straks om 16u de boot op en dan zit onze reis er bijna op ...